INFRAPLUSZ FŰTŐFILM


Csúcstechnológia a fűtéstechnikában, a Nano - gyártástechnológiának köszönhetően az infrafűtések legújabb generációja.


A fűtőfilm szerkezete


A 0,4mm vastag fűtőfilmre épülő Carbon-szálas technológia fő elemét, az ezüsttel kevert szénpasztát, speciális, a nyomdai eljárásokra hasonlító módszerrel hordják fel a rétegzett polietilén (PET) fóliára. A szénpaszta áramellátásának biztosítására réz sínt és ezüst összekötő elemeket visznek fel, majd az így kapott konstrukciót egy erre a célra kialakított speciális kemencében magas hőmérsékletű hőkezelésnek vetik alá.
A végeredmény egy rendkívül stabil, időtálló, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, energiatakarékos fűtőfilm.


InfraFütőfilm tecnika 1 InfraFütőfilm tecnika 2 InfraFütőfilm tecnika 3


Az egyedülálló gyártási technológiának köszönhetően az InfraPlusz fűtőfilm a XXI. század egyik legmodernebb elektromos fűtési megoldásaként szolgál. Az összetett termelési folyamatok részeként működő szigorú gyártástechnológiai ellenőrzésnek és a körültekintően megválogatott alapanyagoknak köszönhetően jött létre a legjobb minőségű környezetbarát fűtőfilm.

A Nano - gyártástechnológián alapuló fűtésrendszer, mely maximális energiatakarékosságot biztosít, egyenletes hőeloszlásával hozzájárul a helyiségben tartózkodók komfortérzetének és vitalitásának növeléséhez.


Műszaki paraméterek:

Hálózati feszültség: 220-230V, (50Hz)
Elektromos védelem: PET dupla szigetelés
Anyagösszetétel: PET fólia, szén paszta, ezüst paszta, réz vezetősín
Üzemi hőmérséklet: 30 ºC ~ 60 ºC
Inteligens vezérlés: padlózatba épített hőmérséklet érzékelő, digitális programozható termosztát
Felhasználási területek: padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés, bármilyen beltéri fűtési megoldásként
Méretek: 50cm, 80cm és 100cm széles, 100m/tekercs
Vastagság: az InfraPlusz fűtőfilm 0,4mm vastag
Teljesítmény: 80W/m2, 130W/m2, 160W/m2, 220W/m2, 360W/m2


Az InfraPlusz fűtőfilm előnyei:-Egyszerűség, megbízhatóság

A gyártás során alkalmazott Nano - technológiának köszönhetően az infra padlófűtés kitűnik:
-az üzemeltetési egyszerűségével,
-üzembiztonságával,
-a fűtőfilm korlátlan időtartamával,

Rendeltetésszerű használata esetén hibalehetőség gyakorlatilag ki van zárva.

-Energiatakarékosság


Az InfraPlusz fűtőfilmmel melegített helyiségekben különleges melegségi komfort és az élő szervezetre jótékony hatással bíró környezet alakul ki.A legkorszerűbb fűtési mód, mely szakít a hagyományos fűtésre jellemző rendkívül energiapazarló, hődinamikailag lassú és költséges radiátoros, fűtőcsöves és fűtőkábeles technológiai megoldásokkal.Szellőztetéskor, nyílászárók nyitásakor csak az elhasznált levegő nem pedig a hő távozik a helyiségből.Az egyenletes és dinamikus felfűtési folyamatnak köszönhetően gyorsan elérhető a megfelelő komfortérzet alacsonyabb beállított hőmérséklet esetén is. Pl. 20-21°C beállított hőmérséklet 24-25°C-os hőérzetet biztosít. Ez jelentős energia megtakarításhoz vezethet. A helyiségek hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével, 5-6 % energiamegtakarítás érhető el!Könnyen szabályozható, helyiségenként külön-külön, mely egyedülálló lehetőség arra, hogy csak annyit, csak akkor és csak ott fűtsünk, ahol éppen szükségünk van rá.-Alacsony kivitelezési és üzemeltetési költségek

Az InfraPlusz fűtőfilm beszerelése kedvező áron, rövid idő alatt és nagy felfordulással járó munkák nélkül kivitelezhető a hagyományos radiátoros fűtésrendszerekhez képest.
Egyszerűségének köszönhetően akár saját magunk is beszerelhetnénk, azonban az elektromos bekötések szakszerűségének biztosítása érdekében csak elektromos végzettséggel rendelkező és a kivitelezésben jártas szakember végezheti a telepítést.
A lerakott padlófűtés nem igényel karbantartást és időszakos felülvizsgálatot sem.

-Sokoldalú alkalmazhatóság

A fűtőfilm által teljes értékű, komplett, egyedi igényeknek megfelelő fűtésrendszer jön létre, új építésű vagy felújítás alatt álló épületek fűtésére.
A hagyományos vizes vagy fűtőkábeles padlófűtéstől eltérően az InfraPlusz fűtőfilm minden típusú padlóburkolat alá (parketta, padlószőnyeg, PVC padló, kerámia, kőlap, stb.) kivitelezhető a rendkívüli hődinamikai hatásának köszönhetően.
Az épületek bármely szintjére beszerelhető, legyen az újépítésű vagy régi tégla épület, faház, panellakás, tetőtér, stb., hiszen nincs felesleges födémterhelés, kiválóan alkalmas fal és mennyezetfűtésre is anélkül, hogy csökkenne hatékonysága.

-A gyerekszoba legideálisabb fűtése

A gyerekek idejük legnagyobb részét a padlón vagy a padló közelében töltik, mely a hagyományos fűtés esetén a szoba leghidegebb pontja, ez nem igazán gyermekbarát környezet.
Az infravörös padlófűtéssel ellátott helyiségben a padlózat egyenletes hőmérséklete megfelelő komfortérzetet biztosít a gyermekek számára, ugyanakkor nincs szálló port keverő légáramlat, ami kifejezetten előnyös a porallergiában szenvedőknek.


-Egészség és vitalitás

Az InfraPlusz fűtőfilm technológián alapuló padlófűtés a biológiailag optimális „lágy meleg” forrása, mert az emberi szervezet hőátadási frekvenciájával azonos frekvencián működik. Nem keveri a port,nem szárítja a levegőt, nincs szűkség párologtatóra, segíti a levegő kellemetlen szagoktól (dohány, festék, stb.) történő megtisztítását.PADLÓFŰTÉS – MENNYEZETFŰTÉS - FALFŰTÉS

PADLÓFŰTÉS kialakítása InfraPlusz fűtőfilm telepítésével

A leghatékonyabb elektromos padlófűtési rendszer a szén-szálas technológia nyújtotta magas hatásfokú fűtőelemeinek köszönhetően, mely maximális energiatakarékosságot biztosít mennyezet és falfűtésként alkalmazva is.
Ideális és modern fűtési megoldás meleg és hideg burkolatok alá (pl. lamináltparketta, padlócsempe, stb.), használata gazdaságos, kényelmes, egészséges és tiszta. Teljes értékű vagy kiegészítő fűtésként is alkalmazható, új építésű vagy régi - felújítást igénylő épületek fűtésére.
Beszerelése egyszerűen és gyorsan kivitelezhető alacsony beruházási költségekkel, működtetése biztonságos, nem igényel karbantartást.
A fűtőfilm nagy hősugárzó felületének köszönhetően:
- a helyiségek levegő hőmérséklete egyenletes, mely maximális komfortérzetet biztosít.
- helyiségenként önálló vezérléssel (programozható termosztátok segítségével), egyedi igényeknek megfelelően szabályozható a levegő hőmérséklete
- akár 2-3ºC-al is csökkenthető a levegő hőmérséklete anélkül, hogy csökkenne komfortérzetünk - mely jelentős energia megtakarításhoz vezet (pl.1ºC hőmérséklet csökkenés kb. 5-6% energia megtakarítást jelent).


Rétegrendek


Fűtőfilm telepítése közvetlenül meleg padlóburkolatok ( lamináltparketta, PVC, padlószőnyeg, stb.) alá.

Fűtőfilm telepítése parketta padlóburkolat alá Közvetlen padlófűtés rétegrendjei

Fűtőfilm telepítése parketta padlóburkolat alá

Közvetlen padlófűtés rétegrendjei

A fűtőfilm közvetlenül a padlóburkolat alá kerül beépítésre akár a meglévő régi burkolatra, betonozás vagy bontási munkálatok nélkül.
A hagyományos fűtésrendszerekhez viszonyítva gyorsan és alacsony beruházási költségekkel bárhol könnyen kivitelezhető, ez a megoldás a gyerekszoba legideálisabb fűtésrendszere.
A rétegrendek teljes vastagsága (beépítési magasság) padlóburkolat nélkül 6-8mm.
Ajánlott fűtőfilm típusok: 50cm, 80cm, 100cm széles
Teljesítmény: 80W/m2, 130W/m2, 160W/m2

Fűtőfilm telepítése kerámia padló, kőlap, márványlap, stb. padlóburkolatok alá

Padlófűtés-fűtőfilm kerámia burkolat alatt Hőtároló fűtésrendszer rétegrendjei

Padlófűtés-fűtőfilm kerámia burkolat alatt

Hőtároló fűtésrendszer rétegrendjei

A járólap alatti betonréteg hőtároló szerepet tölt be, melynek felmelegedését a fűtőfilm elemek egyenletes hősugárzása biztosít.
Maximális hőtároló képességének köszönhetően, a korszerű fűtéstechnika leghatékonyabb - energiatakarékos fűtési megoldása.
Ajánlott fűtőfilm típusok: 50cm, 80cm, 100cm széles
Teljesítmény:160W/m2, 220W/m2


MENNYEZETFŰTÉS, FALFŰTÉS


Menyezett fűtés réteg rendje Rejtett fütési rendszer

Mennyezet fütés rétegrendje

Láthatatlan fűtési rendszerek

Az állmennyezeten kialakított fűtésrendszer maximális fűtőfelületen, egyenletes hősugárzást biztosít, hatékonyságának köszönhetően jelentősen növeli a komfortérzetet.
A fűtőfilm által kibocsájtott egyenletes hőeloszlás következtében az így kialakult kellemes hőérzet nem hasonlítható össze semmilyen más fűtési móddal. A fűtésrendszer vezérlését programozható termosztát végzi, mely helyiségenként önálló hőmérséklet szabályozással jelentős energia megtakarítást eredményez.
Teljes értékű, láthatatlan fűtésrendszer, mely könnyen kivitelezhető új építésű vagy akár régi épületek állmennyezetének kialakításakor (családi ház, panellakás, tetőtér, irodahelyiség, üzlethelyiség, stb., fűtésére), nem befolyásolja a bútorozást, működése során nem igényel karbantartást, meghibásodása gyakorlatilag kizárt.

A mennyezetfűtésre alkalmas fűtőfilm szélessége 50cm, 0,4mm vastag, teljesítménye 160W/m2 - 220W/m2.


FŰTŐFILM TÍPUSOK - ÁRLISTA


FŰTŐFILM MÉRETEK TELJESÍTMÉNY NETTÓ ÁR
50cm széles 80W, 100W, 130W, 160W, 220W/m² 1.560,-Ft / méter
80cm széles 80W, 100W, 130W, 160W, 220W/m² 2.190,-Ft / méter
100cm széles 80W, 100W, 130W, 160W, 220W/m² 2.740,-Ft / méter

ÚJGENERÁCIÓS ENERGIATAKARÉKOS P.T.C. ÖNSZABÁLYZÓ FŰTŐFILMEK


FŰTŐFILM MÉRETEK TELJESÍTMÉNY NETTÓ ÁR
50cm széles 130W, 160W, 220W/m² 1.960,-Ft / méter
80cm széles 176W/m² ( 220W/m² ) 2.520,-Ft / méter
100cm széles 220W/m² ( 220W/m² ) 3.140,-Ft / méter

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEKVízhatlan szigetelő tapasz Csatlakozó klipsz Ragasztó szalag 50m XPS hőszigetelő lemez

Vízhatlan szigetelő tapasz

665,-Ft / méter

Csatlakozó klipsz

95,-Ft / db

Ragasztó szalag 50m

1960,-Ft / tekercs

XPS hőszigetelő lemez

310,-Ft / m2
*Az árak nettó egység árak, nem tartalmazzák az Áfá-t.

Vízhatlan szigetelő tapasz , 5cm széles
Az elektromos csatlakozások és a fűtőfilm végeinek a szigetelésére használható.
Kiváló tapadása biztosítja az elektromos csatlakozások vízhatlanságát, nem gyúlékony, könnyen formálható.
Csatlakozó klipsz
A fűtőfilm elektromos ellátása a klipszen keresztül történik, melyet a fűtőfilm réz vezetősínéhez csatlakoztatunk.
Üvegszál erősítésű ragasztó szalag (50m/tekercs)
Speciális ragasztó szalag, a hőszigetelő lemezek (XPS) és a fűtőfilm rögzítésére használjuk.
XPS hőszigetelő lemez 5mm
Padlófűtés esetén a fűtőfilm telepítése közvetlenül XPS hőszigetelő lemezre történik.
Kiváló hő és hang szigetelő anyag. Telepítése egyszerű és gyors.
Méret: 50x100cm, 5mm vastag.